zolderisolatie, wand- en vloerisolatie

Op de vloer van de zolder is een laag PIR platen gelegd van 9 cm dik. Om de vloer beloopbaar te houden is daar overheen een vloer gelegd van 12 mm MDF plaat. De uiterste zijden waar de vloer en het dak samenkomen is gevuld met een dikke laag glaswol. De zolder boven de aanbouw, niet beloopbaar, is op dezelfde manier geïsoleerd.

De slaapkamers op de eerste verdieping zijn allemaal voorzien van een voorzetwand met noppenfolie en gipsplaat. Aan de achterzijde van het huis was een kamer waar we de schoorsteen bleven ruiken, ook als er niet gestookt werd. Die kamer is gestript, voorzien van een raamwerk met noppenfolie met daaroverheen weer een raamwerk van latten waar 19 laags isolatiefolie op geniet is. Het geheel is afgewerkt met gipsplaten.

Ook de keuken is aangepakt, de granieten vloer van ongeveer 6 cm dik rechtstreeks op het zand, is verwijderd en uitgraven tot ongeveer 25 cm. Daar is 10 cm isolatiemateriaal met een nieuwe betonvloer en een een afwerkvloer aangebracht. De muren krijgen eenzelfde behandeling als de hierboven beschreven slaapkamer. Dat is hoognodig, de muur aan de oostkant is maar halfsteens.