glas extra isoleren

dubbel glas isoleert bijna niet

Veel mensen denken dat ze goed geisoleerd hebben met dubbel glas. Zelfs HR++ glas is nog altijd een belangrijk verbeterpunt. Dikke gordijnen of isolerende plissé-gordijnen blijven van belang.

Heel goedkoop en zeer effectief is het plaatsen van HR++ achterzetglas achter enkel of dubbel glas. Daarmee heb je in een keer triple glas of zelfs vier lagen dik glas voor weinig geld.

HR ++ glas kun je voor ongeveer €60,- per m2 kopen en dan wordt het zelfs thuisgebracht. Dat glas plakken we dan aan de binnenzijde tegen het kozijn met siliconenkit. Een paar gaatjes in het kozijn voor de ventilatie met buitenlucht en klaar is Kees. De gaatjes moet je met een plukje steenwol dichten, zodat er geen beestjes tussen het glas kunnen komen. Als het gaat om ramen met een bovenlicht zitten er meestal al voldoende kieren in om de tussenruimte te ventileren. Zie voorbeelden op onze website de Laagstraat of de Capucijnenstraat. Hier werden de ramen niet gebruikt om de woning te ventileren. Wij helpen met plaatsen tot maximaal 2 m2.

Belangrijk voordeel is ook de geluidisolatie bij het plaatsen van extra glas!!

Zelfs oud dubbel glas met HR++ achterzetglas verhoogt de isolatiewaarde aanzienlijk. De Rc waarde van Hr++ glas is nog altijd met 0,9 m2K/W uiterst minimaal. Een dik isolerend plisségordijn (Raamdecoratie.com of Luxaflex) en luiken e.d. blijven zeer de moeite waard. En isolerende buitenjaloezieen en rolluiken zijn ook in de zomer van belang.

velux dakraam kan ook verbeterd worden

We hebben zelfs een bestaand Velux-dakvenster van extra Hr++ glas aan de binnenzijde voorzien. Bij kleine Velux-vensters is dat mogelijk met de bestaande scharnieren.